Radio Beograd 1 :: Fondacija Jedro

мај 28, 2024
Radio Beograd 1 :: Fondacija Jedro

Gost emisije je kompozitor, pevač i osnivač proslavljenog sastava Eva Braun, povodom jedinstvene humanitarne akcije koja je okupila, do sada, najveći broj javnih ličnosti.

Fondacija „Jedro” je pokrenula inspirativnu akciju pomoći petorici dečaka koji se bore sa mišićnom distrofijom. U saradnji sa 55 domaćih muzičara, glumaca i javnih ličnosti, ova fondacija je kroz muziku započela snažnu akciju kako bi se prikupila sredstva za lečenje dečaka.

Pesma „Jedra”, čiji su autori Snežana Vukomanović (tekst), Mirko Vukomanović (muzika) i Kiki Lesendrić (aranžman), postala je simbol nade i podrške ovim hrabrim mališanima. Poruka koja stoji iza ove pesme – „Kada muzika postaje nada, podrška ostavlja neizbrisiv trag”, jasno oslikava suštinu ove humanitarne akcije.

Petorica dečaka koji se suočavaju sa mišićnom distrofijom, retkom bolešću koja karakteriše ubrzano propadanje mišića, sada imaju priliku za lečenje zahvaljujući angažovanju Fondacije „Jedro” i velikog broja javnih ličnosti koje su se priključile akciji.

Više od 100 poznatih ličnosti se pridružilo ovoj humanitarnoj akciji (55 je učestvovalo u realizaciji pesme i spota), pokazujući solidarnost i podršku u borbi protiv ove opake bolesti. Njihova zajednička energija i angažovanje predstavljaju ohrabrenje za petoro dečaka koji zaslužuju priliku za zdraviji i srećniji život.

Zbog progresivne prirode bolesti, vreme je ključni faktor, stoga je hitno prikupljanje sredstava neophodno. Podržimo ovu važnu inicijativu i zajedno učinimo da dečaci dobiju šansu za bolje sutra.

Pozivamo vas da zajedno pomognemo dečacima koji boluju od mišićne distrofije! Pošaljite SMS-om broj 5 na 3091. Žiro račun: 160-6000001959095-91.